Sıkça Sorulan Sorular

Hizmetlerimiz ile ilgili sıkça sorulan sorular.

Sıkça Sorulan Sorular
  • Ehliyet Sınıfları
    A1 SINIFI :
    Güç olarak 11 kv(kilovat) sınır değerini aşmayacak.
    Kv/kg oranı 0,1 değerini geçmeyecek şekilde sepetli veya sepetsiz olabilir.
    Yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir.

    A2 SINIFI :
    Güç sınırı 35 kv(kilovat)’tır.
    Kv/kg oranı 0,2 değerini geçmeyecek şekilde sepetli veya sepetsiz olabilir.
    Yaş sınır 18’dir.

    A SINIFI :
    Güç sınırı 35 kv(kilovat) üstü olan motosikletleri kullanacaklara verilir. Güç, ağırlık oranı 0,2'yi geçen motosikletler A sınıfına girer.
    Sepetli veya sepetsiz olabilir.
    A sınıfı belge alacakların en az iki yıllık A2 sınıfı deneyimlerinin olması gerekmektedir.
    Ancak 24 yaşını doldurmuş bir kişi koşulsuz olarak bu ehliyet sınıfı için başvuruda bulunabilir.

    B SINIFI :
    Otomobil , pikap ve doblo tarzı araçları kullanabilir.
    Yaş sınırı 18'dir.

    B OTOMATİK Sınıfı :
    Sadece otomatik araç kullanacaklara verilir. Ehliyet büyütemezler.
    Yaş sınırı 18'dir.

    Daha detaylı sınıflandırma bilgileri için "Ehliyet" başlığı altında "Yeni Ehliyet Sınıfları ve Belgeleri" bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • Kurs ücretinin dışında ödemem gereken bir tutar var mı?
    Kurs ücretinin dışında ödenmesi gereken devlet harçları vardır. Teorik sınav için 100 tl Direksiyon sınavı için 120 tl , Sertifikanızı aldıktan sonra ehliyete çevirmek için vergi harcı olarak 751 tl , 202 tl kart bedeli , 38 tl polis vakfı bedellerini Ziraat bankası veya halk bankalarından birine yatırmanız gerekmektedir. Yatırmanız gereken bu tutarlar sertifika alış sürecinizde sizlere ayrıca bildirilecektir.
  • Eğitim nereden başlıyor? Eğitim almak için nereye gitmem gerekiyor?
    Eğitimlerimiz kayıt olmuş olduğunuz kursunuzdan eğitmenlerimiz tarafından alınarak sınav ve eğitim alanınıza getirilerek başlatılır. Günlük dersinizin bitimi ile tekrar eğitmen tarafından kursunuza getirilerek tamamlanır.
  • Teorik ve direksiyon sınavlarında kaç hakkım var?
    Teorik sınav ve direksiyon sınavı için ayrı ayrı 4 hakkınız vardır.
  • Otomatik ehliyet ile manuel ehliyet arasındaki fark nedir?
    B Otomatik Ehliyet : Bu sınıfta ehliyet alan biri manuel araç kullanamaz sadece otomatik araçları kullanabilir. Minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet vs. ehliyet yükseltmek istediğinde tekrar B ( Manuel ) ehliyet almak zorundadır. Manuel Ehliyet (B SINIFI) alan kişi ise her iki sınıfı da kullanabilir.

    B Manuel Ehliyet : Bu sınıfta ehliyet alan biri otomatik araçlarıda kullanabilmektedir. Ayrıca ehliyet yükseltmek istediğinde önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

  • Teorik sınavı geçmek için kaç puan almam gerekir?
    Sınavınız ( trafik adabı 6 , trafik ve çevre 23 , araç tekniği 9 , ilk yardım 12 ) toplamda 50 soru üzerinden yapılmakta olup yanlış doğruyu götürmez ve her doğru cevap 2 puan üzerinden hesaplanarak alt limit 70 puan ile başarılı sayılır. Toplam 35 doğru sınavın başarılı olması için yeterlidir.
  • Teorik sınavda kaç soru soruluyor?
    Sınavınız ( trafik adabı 6 , trafik ve çevre 23 , araç tekniği 9 , ilk yardım 12 ) toplamda 50 soru üzerinden yapılmakta olup yanlış doğruyu götürmez ve her doğru cevap 2 puan üzerinden hesaplanarak alt limit 70 puan ile başarılı sayılır. Toplam 35 doğru sınavın başarılı olması için yeterlidir.
  • Direksiyon sınavı ne kadar sürüyor?
    Direksiyon sınavınız ilk 5 dakikası araç tanıma soruları ile başlar kalan 30 dakikalık bölüm aracı kullanma kabiliyetiniz değerlendirilmek üzere devam eder. 35 dakikanın sonunda sınav başlangıç alanınıza dönerek sınavınız tamamlanmış olur ve sonucu size bildirilir.
  • Kayıt olmak için hangi evraklar gerekli?
    - Nüfüs kağıdı fotokopisi
    - Öğrenim ve belgesi , öğrenci belgesi veya diploma
    - 2 adet biyometrik resim
    - Sürücü olur sağlık raporu
    - Yabancı uyruklular için ayrıca sabıka kaydı istenmektedir.
  • B Sınıfı ehliyet alabilmek için 18 yaşını doldurmam gerekiyor mu?
    Gün,ay ve yıl olarak 18 yaşınızı tam olarak doldurmanız gerekmektedir. Kursumuzda yaşınız tam olarak dolmasada erken kayıt fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

    Örnek yaş hesaplaması ;
    12.04.2001 doğumlu iseniz 01.01.2020 tarihi itibari ile 18 gün 7 ay 18 yıl yaşamış olduğunuzdan 18 yaşınızı doldurmuş sayılırsınız. Bu hesap yöntemine göre kendi yaşınızı hesaplayabilirsiniz.
  • Ehliyet sertifikasını aldıktan sonra ne kadar zamanda ehliyete çevirmem gerekir?
    Sınavlarınızdan başarılı olarak kursunuz tarafından düzenlenen hak etmiş olduğunuz sertifikanız 24 ay geçerlidir ancak sertifikanızın yanında size verilen resmi evraklar resmi evrak geçerlilik süresi olan 6 ay ile sınırlıdır.
  • Bayan sürüş eğitmeniniz var mı?
    Alanında uzman sertifika sahibi bay ve bayan eğitmenlerimiz her zaman hizmetinizdedir.
Süreç Nasıl İşler

Kayıt evraklarınızı bizlere ulaştırdıktan sonra , kayıt için gerekli bütün işlemler tarafımızdan yapılmaktadır. Teorik Sınav harcınızı yatırdıktan sonra teorik sınav ile alakalı randevunuzu oluşturup , sınav giriş belgesini sizlere ulaştırıyoruz. Teorik sınavı geçtiğiniz takdirde , direksiyon derslerinizle alakalı randevu planlamanız yapılıp , dersler için kursumuza gelerek birebir ve sınav alanında alacağınız dersler ile sınava hazırlanırsınız. Direksiyon sınav harcınızı yatırdıktan sonra direksiyon sınav tarihi size bildirilir.Direksiyon Uygulama Sınavını da geçtikten sonra , sertifikanız hazırlanarak gerekli evraklar ile birlikte randevu almaya hazır hale getirilir. Son olarak nüfus müdürlüğünden alacağınız ehliyet randevusu ile hak etmiş olduğunuz sertifikanızı ehliyete çevirerek süreci tamamlamış olursunuz. Ehliyetiniz hayırlı olsun.

Gerekli Evraklar

• Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
• Biyometrik fotoğraf (2 adet)
• Diploma Fotokopisi veya öğrenim belgesi veya tasdikname (Yabancı vatandaşlar için Noterden onaylı Türkçe tercümesi gerekmektedir.
• Sağlık Raporu.
• Adres bilgileri

Harç Ücretleri
Ehliyet Sınıfları Harç Miktarı Değerli Kağıt Vakıf Payı Toplam
A1, A2, A 249,0 202 38 489,00 TL
B 751,0 202 38 991,00 TL
F, H 249,0 202 38 489,00 TL
Diğerleri 1.254,0 202 38 1.494,00 TL
KAMPANYA